20190126

, , ,

Az első autónyeremény (1957)

Az első autónyereményt 1957-ben nyerte Molnár Tibor a lottón. A fiatal fiú mindössze 13 éves volt és a Wartburg 311 örökre megváltoztatta az életét. A szerencséjét arra használta, hogy újra összehozza a családját.
A lottó jutalomsorsolásain akkoriban mindenki arra vágyott, hogy lakást vagy autót nyerjen. 1957-ben magánszemély ugyanis csak külön engedéllyel vásárolhatott kocsit. Hiába volt valakinek elegendő pénze egy új autóra, akkor sem biztos, hogy kapott engedélyt a vásárláshoz. Ezt a szigorú szabályt végül 1958. április 15-én oldották fel, ám a Lottó első jutalomsorsolását egy évvel korábban, 1957. április 5-én tartották. Egy Wartburg 311-es volt az egyik főnyeremény, amelyet egy akkor 13 éves kunszentmártoni fiú, Molnár Tibor nyert. Ezzel egy időre ő lett az ország legismertebb iskolása.

„A dolog úgy kezdődött, hogy az édesapám, aki lottózott, engem küldött el, hogy megvegyem a szelvényeit. Magam csak annyit tudtam, hogy nyerni lehet velük. Na, ha nyerni lehet –gondoltam– veszek egyet én is magamnak a zsebpénzemből. Kitölteni azonban már nem tudtam. Hazavittem hát azt is, hogy az apám töltse ki a többivel együtt. Ezzel aztán a magam részéről le is zárult a dolog. Még a számhúzásról is megfeledkeztem, arról pedig, hogy tárgynyeremény-sorsoláson is részt vesz a szelvény nem is tudtam. Hanem aztán, néhány hét múlva, jönnek értem. Éppen egyik barátommal pecáztam a vízparton, Kunszentmártonban, ahol a nagyanyámnál éltem ebben az időben. Jönnek, hogy nyomoznak utánam, mert feltehetően én nyertem a jutalomsorsolás főnyereményét, egy Wartburg személygépkocsit” – mesélte. (idézet)


Kunszentmárton, 1957. április 26.
Molnár Tibor kunszentmártoni VII. osztályos kisfiú a Lottó tárgynyeremény sorsolásán egy Wartburg személygépkocsit nyert, amelyet április 26.-án vett át Budapesten.
Anyu és Apu együtt örül kisfiúkkal.

MTI Fotó: Molnár Edit


Kunszentmárton, 1957. április 26.
Molnár Tibor kunszentmártoni VII. osztályos kisfiú a Lottó tárgynyeremény sorsolásán egy Wartburg személygépkocsit nyert, 
MTI Fotó: Molnár Edit 
Share:

0 megjegyzés: