20181123

, , , ,

Ferencvárosi TC - Rába Vasas ETO 2 : 1 (1981)

1981.03.08.

Azt a hetvenes-nyolcvanas évek „szigorú" magyar sportszakírói sem vitatták, hogy a magyar labdarúgás akkori két legnagyobb tehetsége a fradista Ebedli Zoltán és az újpesti Törőcsik András volt. A két futballista sorsa sokszor futott azonos pályán, miközben a közönség imádta őket, a sportvezetés nem tudott velük mit kezdeni. Az 1984-85-ös bajnokságban Ebedli Zoltán a Fradi legnagyobb riválisánál, az Újpesti Dózsában játszott egy szezont. Ehhez barátja, Törőcsik András segítette hozzá. A két zseni összesen négy alkalommal játszott együtt a magyar válogatottban. Korrajz a magyar labdarúgás két zseniális képességű játékosáról.

Egy sporthír. Népszabadság, 1984. augusztus 18. szombat. „Megállapodott egymással az FTC és az Újpesti Dózsa. Ebedli Zoltán, a zöld-fehérek korábbi, tizenkétszeres válogatott labdarúgója tegnaptól az Újpesti Dózsa játékosa lett."

Mivel Ebedlinek esze ágában sem volt abbahagynia a futballt, úgy döntött, hogy a zöld-fehér klub legnagyobb riválisához, az Újpesti Dózsához igazol. Fricskaként, Vincze Géza orra alá dörgöléseként – ma már teljesen mindegy. Ebedli Zoltán egy idényt töltött el a Megyeri úton, majd Vincze Géza kirúgása után, Dalnoki Jenő hívására 1985 nyarán visszatért az Üllői útra. Csakhogy az 1984-85-ös idényben sem maradt el a Fradi és az Újpest egymás elleni mérkőzése az NB I-ben. (idézet)

A képen: Pásztor József (b) és Ebedli Zoltán.

Fotó: Németh FerencKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon
Share:

0 megjegyzés: