20181123

, ,

Esztergályos Cecília (1963)

1963.05.18.

A színésznőről saját szavaival:

Gyermekkor: Kora gyermekkoromban kiderült, hogy egy kicsit más vagyok, mint a korombéli gyerekek. Csak a bohóckodáson, a rosszalkodáson, és már akkor is a magam és mások szórakoztatásán járt az eszem. Iskoláimat nem jó tanulóként végezgettem, de mentségemre legyen mondva 9 éves koromtól 17 éves koromig tartó tanulás után az Állami Balett Intézet Klasszikus Balett főtanszakon szorgalmam eredményeként kitűnő eredménnyel diplomáztam. Első munkahelyem a Pécsi Balett volt, melynek három szezonon át voltam szólótáncosa Eck Imre keze alatt.

Balerina: Nagyon büszke vagyok, hogy balerinaként végeztem az Állami Balettintézetben, 1960-ban kitűnő táncművész diplomát szereztem. Csodálatos szakmát tanultam meg, amit fel tudok használni mind a mai napig a másik szakmámban, a színészetben is. Így nem kellett választanom a két hivatás között.

Film: Korán felfedezett a film. Elsőként a mai Oscar -díjas Szabó István látott bennem fantáziát, őt a kor ismert rendezői követték. Ezek után arra gondoltam, hogy ez a szép hivatás is megtanulható, és újabb négyévi tanulás után a Színművészeti Főiskolán 1968-ban újabb művészdiplomát szereztem.

Színész: A színész azt játszik, amit ráosztanak, és az én koromban már elég szűk a skála, nincs olyan sok testreszabott szerep. Azért így is boldog vagyok, ha játszom: nem mindenáron akarok játszani, de jó szerepet boldogan. (idézet)

Fotó: Bojár SándorKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon
Share:

0 megjegyzés: