20181028

, ,

Pannónia Szőrmeárugyár (1969)

Schmidt Bea az 1960, 1970-es évek egyik híres sztármanökenje. Már azokban az években manöken volt, amikor még igen kevés szakképzett profi modell volt csak a szakmában. Az Ez a Divat szerkesztőségében fotómodell volt. Heti- és havilapokban egyaránt a címlapokon, de a lapok belső oldalain is rendszeresen jelentek meg róla fotók.

A Pannónia Szőrmeárugyár egyetlen manökenje volt.

Idegenvezetői képesítése van. Három nyelven beszél.

A MODEFEST nemzetközi divatfesztivál (Hvar) 1976-os rendezvényén a Nina Ricci párizsi divatház kollekcióját Schmidt Bea szupermodell mutatta be. Az egy hétig tartó divatbemutatón 24 ország vett részt. Magyarországot a Magyar Divat Intézet és az OKISZ Labor képviselte, 50 modellel. Nemcsak magyar ruhákat mutattak be a manökenek itt, erős mezőnyben (77 manöken volt), hanem egymás után kérték fel a külföldi cégek őket ruháik bemutatására. Az OKISZ Labor kékfestő ruhái után például Nina Ricci- és svéd ruhákat mutattak be a magyar manökenek. Csató Mari, Szentpéteri Györgyi és Lantos Piroska képviselték még Magyarországot.

Rendszeresen részt vett az MDI, OKISZ Labor és más intézmények által rendezett divatbemutatókon, de külföldön is mutatott be ruhákat. Külföldi bemutatóin például a Tanninpex és a Hungarotex magyar tervezőinek ruháit is bemutatta Milánóban és Rómában.

A képen: Schmidt Bea manöken.

Fotó: Bauer SándorKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon
Share:

0 megjegyzés: