20170103

, , , , , , , , , , , ,

Szovjetunió - Magyarország 6 : 0 (1986)

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki mérkőzése a Szovjetunió ellen, 1986. június 2-án. Ez volt a magyar csapat első mérkőzése az 1986-os vb-n. A találkozót a Szovjetunió 6–0-ra nyerte meg. A londoni 6:3 mellett ez a magyar futballtörténelem legtöbbet emlegetett válogatott mérkőzése.

A magyar válogatott a világbajnokság európai selejtezőjében, az 5. csoportban az első helyen végzett, megelőzve Hollandiát, Ausztriát és Ciprust. A hat mérkőzésből ötöt nyertek meg, csak az utolsó mérkőzésen kaptak ki hazai pályán Hollandiától. Azonban a magyarok számára az utolsó mérkőzésnek már nem volt jelentősége a továbbjutás szempontjából. 1986 márciusában felkészülési mérkőzésen a válogatott hazai pályán 3–0-ra legyőzte Brazíliát. A selejtezőcsoportban elért első helyezés és a brazilok legyőzése miatt a közvélemény jó vb-szereplést várt.

A kezdőcsapat: Nagy Antal,Disztl Péter,Kardos József,Garaba Imre,Détári Lajos,Kiprich József,Sallai Sándor,Bognár György,Esterházy Márton,Róth Antal,Péter Zoltán,

Fotó: MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon
Share:

0 megjegyzés: