20150726

, , , , , , , ,

Esztergom (1971)

Sport ­ -Labdarúgás ­
Edzőmérkőzés Esztergomban
Esztergom, 1971.augusztus 28. 

Illovszky Rudolf szövetségi kapitány eligazítást tart a játékosoknak az "A" válogatott ­ Ifjúsági válogatott labdarúgó edzőmérkőzésen Esztergomban. 

A képen:Dunai Antal(b1) ,Szűcs Lajos(b2) ,Juhász István(b3),Juhász Péter(ül),Páncsics Miklós(j4),Zámbó Sándor(a labdán ül),és Illovszky Rudolf.

A kapitány úgy vélte, jobb, ha a nehéz időszakban kiragadja játékosait a megszokott környezetből. Ezért átmenetileg „talonba” tette a tatai edzőtábort, és megörvendeztette Virágh Bélát, az NB II Északi csoportjában szereplő Esztergomi Vasas elhivatott intézőjét, aki mindennap hajnali négykor kelt, hogy reggelre már minden a legnagyobb rendben legyen a pályán.
Az előkészületek két héttel a mérkőzés előtt elkezdődtek, a lelki ráhangolódás csúcspontja azonban már Rio de Janeiróban volt, ahol a magyarok – 138 575 fizető néző társaságában – megnézhették Pelé válogatott búcsújátékát a Brazília–Jugoszlávia mérkőzésen. Az önbizalomnak csak eleinte tett rosszat a Maracana különleges légköre, mert a 2-2-es végeredmény honfitársainknak is megfelelt volna...(idézet)

Fotó:Petrovits László / MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon
Share:

0 megjegyzés: