Searching...

Süt a nap (1938)

A Süt a nap egy 1938-ban készült fekete-fehér magyar romantikus komédia Olasz János, Nagy Alíz, Kiss Manyi főszereplésével.

Sámson Mihály vitézzé avatására ünnepséggel készül a falu. Nagy vetélkedés folyik a műkedvelő színielőadás szerepeiért, gyakorol a dalárda. A vasúti forgalmista, Kopácsi Gyula kezéért két lány verseng: Jolán, a postáskisasszony, és a tiszteletes lánya, Sárika. Jolán anyja az előadás próbáján azt híreszteli, hogy Kopácsi már meg is kérte a lánya kezét, holott a fiú éppen Sárika felé hajlik. Az ünnepségen azonban Sárika és Sámson felfigyelnek egymásra. A férfi a lány miatt megfeledkezik a számára kiszemelt vagyonos menyasszonyról, és végül össze is házasodnak.

A képen:Nagy Alíz,Berky Lili ,Kiss Manyi, Mihályffy Béla, mellette Egyed Lenke  és Kürthy József látható a kép jobb szélén.
Kép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A filmben játszott, de ezen a képen nincs rajt Gobbi Hilda. Mihályffy Béla mellett Egyed Lenke van (ő Kiss Manyi édesanyját játszotta), és őmellette Kürthy József látható a kép jobb szélén. (Tiszteletes a filmben.)

Magyar Fotóarchívum írta...

Köszi szépen!Javitva, és Boldog új évet kivánok!

Névtelen írta...

Boldog új évet viszont!

 
Back to top!