Searching...

Linda (1984)

A Linda színes, magyar televíziós filmsorozat, amely népszerű műsor volt az 1980-as években. Az első szezont 1983-tól, a másodikat 1986-tól, a harmadikat 1989-től vetítette a Magyar Televízió. 1980 és 1987 között 10 rész, 1987 és 1991 között 7 rész készült, de itt két gyártó működött közre, mert az elején (1987 környékén) még a MAFILM, később a Tele P-Art Produkciós Iroda is bekapcsolódott, akik az Angyalbőrben c. sorozatot is készítették. A második sorozat 5 epizódját 1999 és 2000 között forgatták.
Rendezője Gát György (a harmadik évadban Szurdi Miklóssal közösen). A főszerepeket Görbe Nóra, Szerednyei Béla, Bodrogi Gyula és Pécsi Ildikó alakítják. A sorozaton újabb és újabb generációk nőnek föl, kedveltsége továbbra is töretlen. Az 2002-ben bemutatott újabb részek a régebbi epizódoktól eltérően folytatásos történetet alkotnak. Ez a széria azonban nem ért el olyan hatalmas sikert, mint az 1980-as évekbeli Linda.

A taekwondózó rendőrlány kalandjait először 1984-ben vetítette a Magyar Televízió, aztán a második évadot 1986-ban, a harmadikat 1989-től. Persze akkoriban olyan kifejezések, mint évad, pilot meg spin offmég nem voltak ismertek itthon, a sorozatnézés egészen mást jelentett, mint manapság.
De bármekkora kultúrája lett is a sorozatoknak azóta, bármilyen jó minőségben, kivételes szereplőkkel készítik is őket (a tengerentúlon), olyan nagy hatással egyik sem lehet a magyar közönségre, mint a Linda volt. Ha megnézünk egy akkoriban készült farsangi osztályképet, a gyerekek fele karate- vagy taekwondojelmezben van, és statisztikák bizonyítják, hogy a sorozat vetítésének idején többen jelentkeztek rendőrnek.(idézet)
Szerző:Matalin Dóra

A képen:Görbe Nóra, a Linda című televíziós filmsorozatban.
Kép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!