Searching...

Skála divatbemutató (1987)

Ruhaipar - Skála divatbemutató
Budapest, 1987.július 14.

Ünnepelt modellként a nyilvánosság előtt zajlott az élete, majd a legbefolyásosabb magyar médiamogul feleségeként eltűnt a reflektorfényből.
Kristyán Judit férje, Fenyő János meggyilkolása után a leggazdagabb magyarok egyike lett, de a milliárdok sem enyhítették a gyászát –  hosszú évekbe telt, mire újra magára talált.Judit eredeti szakmája elektroműszerész, de műszaki rajzolóként is dolgozott. A fiatal nőnek azonban hamarosan megváltozott az élete: reklámokban, óriásplakátokon szerepelt, gyönyörű alakját és nevét az egész ország megismerte. A 70-es, 80-as években a legszebb lábú magyar manökennek tartották, ezt többek között a Kálvin téren a Mino cipő óriás­poszterének köszönhette. De a Konsumex Budapest, a Videoton és a Budapest Bútoripari Vállalat is a modellel próbálta megkedveltetni termé­keit. Egy fotózáson ismerkedett meg későbbi férjével, az akkor fényképészként dolgozó Fenyő Jánossal (†44), a későbbi Vico médiabirodalom tragikus sorsú tulajdonosával. (idézet)

A képen:Kristyán Judit a BUDAKER ruházati bemutatón a Táncsics hajón, ahol a Skála Budapest Leányvállalat ez év márciusában megalakult két nagykereskedelmi igazgatósága: a BUDAKER Napicikk- Lakberendezési Igazgatóság és a BUDAKER Ruházati- Vas- Műszaki Nagykereskedelmi
Igazgatóság mutatta be kiskereskedelmi partnereiknek az őszi-téli és tavaszi ruhamodell kínálatát. 

Fotó: Varga László/MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!