Searching...

MOB újjáalakulása (1989)

1989. június 17.

1989. június 17-én újjáalakult a Magyar Olimpiai Bizottság. A Novotel Szállóban rendezett közgyűlésen akkor mondták ki, hogy a MOB - 40 év után - ismét független társadalmi szervezet. Kis kutatómunka után sikerült megtalálni a Magyar Távirati Iroda akkori beszámolóit a sorsfordító ülésről, melyen új alapszabályt fogadtak el és új elnökséget is választottak... 
Szombaton reggeltől estig tartott a május 27-én újjáalakult Magyar Olimpiai Bizottság első ülése, amely az újjáformált alapszabály elfogadása után megválasztotta a MOB tisztségviselőit, és az elnökséget.
Háromfordulós szavazás végén az elnöki tisztet Schmitt Pál, a NOB magyar tagja, a MOB eddigi főtitkára érdemelt ki, míg a főtitkári tisztet dr. Aján Tamás. Az átalakított alapszabály szerint a három alelnöki tiszt közül egy már eleve foglalt volt, amelyet Deák Gábor, az ÁISH elnöke tölt be, mellé választás útján dr. Pongrácz Antal és dr. Balogh György került. A Számvizsgáló Bizottság elnöki tisztére egyedül Bíró Mihály pályázott, őt közfelkiáltással választották meg.(idézet)

A képen:Papp László adja le szavazatát.

Fotó:MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!