Searching...

Balaton-átúszó bajnokság (1934)

1934 .Augusztus
 Balaton 2 km-es úszóbajnokság

Vasárnap délután Gyóji Miklós és Csányi Boriska nyerte a Balaton 2 km-es úszóbajnokságát.
Siófok, augusztus 12.
Vasárnap reggel ostromlott várhoz hasonlított a déli pályaudvar. Cél: Siófok. A Magyar Úszó Egyesület különvonata olyan hosszú, mint a legnagyobb óriáskígyó. Érdekes az út a Balatonig. Mindenütt weekendházak, sátrak. Üdülnek a pestiek. 

Amikor a vonat a Balaton partjához ér, még azok is, akik sokszor látták a Balatont, csodálkozva nézik az ezüst és zöld színekben pompázó magyar tengert. 
- Jaj, de szép… gyönyörű…- hangzik fel mindenütt.

A különvonat utasait kellemetlen szél fogadja Siófokon, de senki sem riad vissza attól, hogy ne menjen ki a strandra. Itt valóságos bábeli zűrzavar uralkodik. Németek, osztrákok, délben pedig svájciak érkeznek külön autóbuszon. Ők is megnézik a strand bokszmeccset, amelynek érdekessége, hogy Szigeti, az Európa-bajnok összeveri Jelest, a BSK bajnokát.

Délután 3 órakor a mólóhoz tódul a tömeg. Innen indul a hajó ki a Balatonra s viszi a Balaton-bajnokság résztvevőit, valamint a közönséget. És amint elindul a hajó, kint, 2 km-nyire a parttól, megismerkedünk a balatoni viharral. Jobbra-balra dülöng a hajó, körülöttünk csónakok borulnak fel, itt-ott segélykiáltások hallatszanak, megindul a mentés, de komolyabb baja senkinek sem történik.(idézet)

A képen:Weiner Lilli, Csányi Boriska(FTC) , és Reiter Margit.
Kép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!