Searching...

Vasas labdarúgói (1964)

Vasas labdarúgói(1964)

Budapest, 1964. november 9. 

A képen:Illovszky Rudolfot (b2) másfél év után újra edzőjükként köszöntik a Vasas labdarúgói: Mészöly Kálmán (b1), Berendi Pál (j2) és Sárosi László (j1).

Na, gyerekek, ma olyat fogok mesélni, amilyet elképzelni sem tudtok, pedig nem Andersen vagy Benedek Elek bácsi kincsestárából való a történet; annyira igaz, mint az, hogy itt ülök. Volt két magyar futballista...

Látom, csodálkoztok nagyon, pedig – bizony mondom – nemhogy kettő, ezerkettő is volt valamikor, jóllehet már az apukátok sem látta őket, csupán a nagypapától hallott felőlük. A szóban forgó két játékos elhatározta: oltárhoz vezeti szíve választottját. Kilencszázhatvankettő novemberét írtuk, az NB I-es szezon már véget ért, az idényből csupán a Vasas–Feyenoord BEK-visszavágó maradt hátra. Hogy mi az a BEK? Kicsikéim, annak idején így hívták a Bajnokok Ligáját. Nem, nem NB II-es középcsapat, hanem az első osztály aranyérmese képviselte Magyarországot, sőt a korabeli Vasas akkora favorit volt, hogy az 1-1-gyel zárult rotterdami mérkőzés után Illovszky Rudolf, az angyalföldi edző hozzájárult: Ihász Kálmán és Mészöly Kálmán a visszavágót követően, 29-én és 30-án pecsételje meg frigyét az imádott lánykával.

Ha már úgy is biztos a továbbjutás, hadd érjenek másképp is révbe a fiúk...(idézet)
Szerző:Hegyi Iván

Fotó: Petrovits László/MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!