Searching...

Honvéd sporttelep (1952)

Amikor egy-egy zseni fejlődéséről beszélünk, az adottságokon kívül megkerülhetetlenül szóba kerülnek a kisgyermekkori élmények. Nem mellékes körülmény tehát: Puskás apuka a klub focistájaként a Kispest-pálya tőszomszédságában felhúzott, úgynevezett városi házak egyikében kapott lakást. Nem csoda hát, hogy Öcsi később első emlékei között említette, ahogyan a konyhaablakon át beszűrődött a nézők morajlása a stadionból, ahol a hátvédként szorgoskodó édesapja is játszott. (A stadion melletti városi házban közvetlenül Puskásék mellett lakott egy népes család, hasonló korú gyerekekkel, mint Öcsi. Egyikükkel négyéves korától kezdve összejártak, bújócskáztak, fogócskáztak, fociztak. A szomszéd srácot Bozsik Józsikának hívták. Másfél évtizeddel később: Puskás és Bozsik az Aranycsapat két legnagyobb sztárja.)

Amikor az „öreg” Puskás szögre akasztotta a futballcipőt, edző lett. A kölyökcsapatnál kezdte, így mestere lett saját gyerekének is. Soha nem dicsérte a fiát, ám igen gyakran felhívta a figyelmét hibáira. A mai professzionális futballban már elképzelhetetlen ez, de a kispesti vezetők engedték, hogy az edző kisgyerekkortól egészen a felnőtt szintig vezesse csapatát, így amikor a Kispest 1949-ben megnyerte első bajnoki címét, a középcsatár Puskás Öcsi volt, édesapja pedig a tréner...Szerző:Harle Tamás(idézet)

A képen:Budapest, 1952. szeptember 12. 

Puskás Ferenc labdarúgó (k), a Budapesti Honvéd Sportegyesület játékosa, a Helsinkiben megrendezett olimpia aranyérmes labdarúgó csapatának tagja, a helyes labdakezelésre tanítja az úttörő labdarúgókat a Honvéd sporttelepén. 

Fotó:Bojár Sándor/MTIKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!