Searching...

Princ, a katona (1966)

A Princ, a katona egy fekete-fehér, 13 részes magyar tévéfilmsorozat. 1966–1967 között készült a Magyar Televízióban. A sorozat a magyar televíziózás második nagy vállalkozása a Tenkes kapitánya után. A többnyire vígjátéki, olykor drámai, vagy krimi elemeket is tartalmazó sorozat igen nagy siker volt Magyarországon. Az egyes epizódok kisebb szerepeiben is számos élvonalbeli színész látható. Háttérzeneként a korabeli legnagyobb slágerek hallhatók, zenekari feldolgozásban.

A kor szellemének megfelelő didaktikus módon az egyes részek más-más társadalmi problémát mutattak be, természetesen minden esetben pozitív végkifejlettel (pl. huliganizmus, cigánykérdés, leányanyaság, alkoholizmus, nyugatimádat, disszidálás stb.).

A sorozat szembeállította az akkori értékrend szerint jót: munkáscsalád, szolid otthon, vállalatnál dolgozás, fegyelmezettség, stb., az osztályidegennel: pénzimádó, kétes üzletekkel foglalkozó kisvállalkozó (Vaskúti), több pénzért munka után fusizó munkás (Princ), adócsaló kisiparos (autószerelő), kétes erkölcsök (Odol és Bikini), nagyvárosi sznob entellektüelség (Bernáth tizedes pesti barátnőjének társasága), stb.

A képen:Ernyey Béla

Fotó:Keleti ÉvaKép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!