Searching...

Állami áruház (1953)

Az Állami áruház 1953-ban bemutatott magyar zenés filmvígjáték Gertler Viktor rendezésében. A korszak egyik legsikeresebb filmvígjátékában a néhány mondatos szerepeket is a legnépszerűbb színészek alakították.

Érdekesség:
Kocsis szerepére többek között Benkő Gyula, Ilonka szerepére Zentai Anna, Rezsőke szerepére pedig Rátonyi Róbert is pályázott.
Ebben a filmben hangzik el Feleki Kamill dala a kisunokájához, ami „Glauziusz bácsi dala” néven vált ismertté („Én mások előtt hajlongtam sokat...”)

Hibák:
Az áruház tetejéről látható panoráma nem felel meg egyetlen budapesti helyszínnek sem.
A film legvégén a Szabadság-szobor jól láthatóan csak egy makett, a szög, amelyben látható, nem felel meg a valóságnak.
Mikor a kifosztott áruház előtt Glauziusz bácsi várja a teherautókat, a kirakat jól láthatóan tele van áruval.
A film egyes jeleneteiben Dániel és Kocsis magázódik, máshol tegeződik.

Logikai hiba:
A felvásárlási láz kizárólag egy rémhír, a százforintos bankjegy másnap reggeli bevonása miatt robbant ki, az emberek nem az áruvásárlás fontossága, hanem a százforintosoktól való gyors megszabadulás miatt rohantak vásárolni. Eszerint a teherautókon hozott újabb áruszállítmány sem kellett volna, hogy véget vessen a vásárlási láznak. Az illető bankjegyeket elég lett volna bankba betenni, vagy egy kisebb vásárlással felváltani, a maradékot meg lehetett volna tartani. A pénzt nem csak az áruházban, hanem számtalan más helyen is el lehetett volna költeni.
Technika:Képeslap

Kép nagyitása: -egeret ráviszed a képre -jobbegérgomb -Link megnyitása új lapon

0 megjegyzés:

 
Back to top!