Searching...

Linda (1984)

Linda (1984) (televíziós sorozat)
forgatókönyvíró: Gát György, Polgár András, Csemer Géza, Czető Bernát László, Rozgonyi Ádám, Réz András, Molnár Gál Péter
zeneszerző: Vukán György, Szikora Róbert
operatőr: Boldizsár Károly, Szabó Gábor, Gulyás Buda, Novák Emil, Szalai András
dramaturg: Kállai István
producer: Gát György
vágó: Kende Júlia, Fellegi Mária, Ostoros Ágnes, Miklós Mari

szereplő(k): 
Görbe Nóra (Veszprémi Linda)
Szerednyey Béla (Emődi Tamás)
Bodrogi Gyula (Veszprémi Béla)
Pécsi Ildikó (Tombacher Klára)
Deme Gábor (Eősze Gábor)
Vayer Tamás (Eősze Gábor)

A Linda egy népszerű magyar televíziós krimi-vígjátéksorozat volt. Az első szezont 1983-tól, a másodikat 1986-tól, a harmadikat 1989-től vetítette a Magyar Televízió. 1980 és 1987 között 10 rész, 1987 és 1991 között 7 rész készült, de itt két gyártó működött közre, mert az elején (1987 környékén) még a MAFILM, később a Tele P-Art Produkciós Iroda is bekapcsolódott, akik az Angyalbőrben c. sorozatot is készítették. A második sorozat 5 epizódját 1999 és 2000 között forgatták.
Rendezője Gát György (a második évadban Szurdi Miklóssal közösen). A főszerepeket Görbe Nóra, Szerednyei Béla, Bodrogi Gyula és Pécsi Ildikó alakítják. A sorozaton újabb és újabb generációk nőnek föl, kedveltsége továbbra is töretlen. Az 2000-ben bemutatott újabb részek a régebbi epizódoktól eltérően folytatásos történetet alkotnak. Ez a széria azonban nem ért el olyan hatalmas sikert, mint a 1980-as évekbeli Linda.

Görbe Nóra a képen

Fotó:MTV 0 megjegyzés:

 
Back to top!